Boxing Day levert nieuwe zware nederlaag op

Op Boxing Day liep Aston Villa een nieuwe nederlaag op. Het verloor met zware 0-4 cijfers tegen Tottenham Hotspur. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

De Spurs kampeerden de ganse eerste periode op Villa’s helft. De mannen van Paul Lambert kwamen er niet uit.

De constante druk van de bezoekers leverde maar liefst 15 corners op, terwijl het voor the Villans wachten was tot de 44e minuut vooraleer men een hoekschop kon afdwingen.

De vingertoppen van Brad Guzan tipten een afstandsschot van Gareth Bale over de deklat, terwijl Jermaine Defoe oog in oog met de Amerikaanse goalie niet kon afwerken.

Even later opnieuw Bale aan het kanon. Brad had alle moeite met het verraderlijk schot en het leer werd in hoekschop geduwd.

Naar de thee-onderbreking bracht Lambert Ireland en Albrighton in de strijd. Villa startte gretig, maar het waren toch de Londenaars die juichden.

Voor een tweede maal deze namiddag kwam Defoe alleen voor Guzan en de Engelse international schoof de bal door de benen in doel.

Het antwoord van de thuisploeg kwam via Benteke. De Belg, tot dan toe heel ongelukkig in zijn – weinige – tussenkomsten, zette door op rechts. Zijn voorzet was echter compleet misplaatst en de tegenaanval van Tottenham werd ingezet. De vlijmscherpe counter werd tegen de touwen geprikt door Gareth Bale.

Bij de thuisploeg zakte het kaartenhuisje in elkaar. Bale lukte een loepzuivere hattrick om zo de 0-4 eindstand op het bord te plaatsen.

Met Wigan op zaterdag wacht een zespuntenduel dat absoluut gewonnen moet worden.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .