Lars Jacobs

Ons eerste lid die we voorstellen is Lars Jacobs, 33 jaar uit Willebroek.

  • Waarom Aston Villa?

Altijd een moeilijke vraag om te beantwoorden. Als tiener en voetbalfanaat keek ik elk weekend naar Match of the day en zo toch een bepaalde sympathie gekregen voor Villa. Het seizoen waar het echt is beginnen doordringen was met onder andere kleppers als Mellberg, Laursen, Barry, Solano en Juan Pablo Angel.

  • Wat was je eerste Villa game?

Charlton away, ergens eind 2006 waar we 0-1 voorkwamen en uiteindelijk toch nog met een 2-1 naar huis gestuurd werden nadat Barry na een uur rood pakte.

  • Je beste ervaring of herinnering als Villa fan?

Moet wel Wembley afgelopen seizoen zijn. In een uitverkocht stadion de promotie terug naar de Premier League afdwingen, een jaar na de ontgoocheling tegen Fulham. De sfeer voor en na de match was subliem.

  • Wie is je favoriete Villa speler – vroeger en nu?

Van diegenen die ik zelf aan het werk heb kunnen zien, blijft Martin Laursen toch de absolute nummer 1. Al komen Carew en Mellberg ook dicht in de buurt…

In de huidige ploeg is het moeilijk kiezen tussen Grealish en McGinn, dus ik ga ze op gelijke hoogte moeten zetten.

  • Elk voetbalshirt heeft zijn verhaal. Welk is uw favoriet en waarom?

Het shirt van Agbonlahor seizoen 2007/2008. In november speelden we de Second City Derby op St. Andrews waar Agbonlahor de 1-2 winning goal scoorde helemaal op het einde van de wedstrijd. In de viering is het truitje grotendeels gesneuveld, maar de herinnering aan dat doelpunt van een ‘lifelong Villa fan’ blijft voor altijd in mijn geheugen gegrift.

  • Hoe ziet je Match Day ritueel er uit?

Ik probeer altijd goed op voorhand ter plaatse te zijn – al is dat de afgelopen 2 wedstrijden volledig verkeerd gelopen. Dan duiken we de pub in waar de nodige verkoeling en gezangen altijd aanwezig zijn. Een uurtje op voorhand zakken we af naar het stadion en indien mogelijk pikken we de opwarming nog mee. Na de wedstrijd simpelweg even omkleden en de stad in trekken.

  • Wat verwacht je nog van dit huidige seizoen?

Ik verwacht een stabiel seizoen, eindigen ergens rond de middenmoot zonder al te veel noemenswaardige problemen. Met deze kern kunnen we zelfs af en toe eens voor een verrassing zorgen.

  • Welke ploeg haat je het meest?

Is er een keuze? Birmingham City natuurlijk, kort gevolgd door de Spurs

  • Volg je nog een andere club buiten Villa?

Hannover 96, momenteel spelende in de 2. Bundesliga jammer genoeg.