Marco Baetens

Ons tweede lid in de spotlights is Marco. Deze 51-jarige Wilrijkenaar vertelt zijn verhaal die reeds begin de jaren ’80 start!

  • Waarom Aston Villa?

In 1982 speelde het grote Anderlecht de halve finale van de Europabeker I tegen Aston Villa. Anderlecht met onder andere Munaron, Perusovic, Vercauteren, Lozano, Coeck, Brylle enz… Er was toen uiteraard veel minder voetbal op TV dan nu.  Ik zag de match op TV en was meteen verkocht voor het schitterende shirt van Aston Villa. Die kleurencombinatie zag je hier niet.

Ik speelde toen met mijn playmobil vaak voetbal wedstrijdjes. Ik schilderde de dag erop enkele Playmobils meteen in de Aston Villa kleuren. Enkele weken daarop ging ik met mijn moeder naar de “Vogeltjesmarkt” in Antwerpen. Daar zag ik een Aston Villa sjaal. Die ik kreeg 🙂

  • Wat was je eerste Villa game?

Pas in 2015 ging ik voor het eerst naar een Villa match.  Samen met vrouw en zoon. Op Boxing Day tegen West Ham. Het werd 1 – 1. Een penalty doelpunt van Jordan Ayew.

  • Je beste ervaring of herinnering als Villa fan?

De wedstrijden tegen Birmingham City, Bristol en Liverpool in Villa Park vonden wij fantastisch. Via ons contact binnen Aston Villa hebben we ook al wat extra ervaringen mogen meemaken. Zoals pré-match in The Holte Suite. We kregen ook al eens een gesigneerde Villa voetbal enz…

  • Wie is je favoriete Villa speler – vroeger en nu?

Tony Morley vond ik weergaloos. Met die wilde haren. De prachtige dribbels. De volgende keer dat we naar Villa Park gaan mag ik het ontmoeten.Nu vooral Jack Grealish, John McGinn, Bjorn Engels en Tyrone Mings

  • Elk voetbalshirt heeft zijn verhaal. Welk is uw favoriet en waarom?

De eerste keer dat ik het Villa shirt op TV zag was ik verkocht. Dus dat shirt blijft bij. Mijn zoon Lucas kreeg zijn eerste Villa shirt in 2015. Het thuisshirt van Macron met Quickbooks als sponsor. Dat shirt hangt in zijn kamer omhoog. Voor eeuwig!

  • Hoe ziet je Match Day ritueel er uit?

Wij trekken steeds voor enkele dagen naar Birmingham. We gaan dan met de trein naar het stadion. Steeds ruim op tijd om niets van de sfeeropbouw te missen. 

  • Wat verwacht je nog van dit huidige seizoen?

We spelen het seizoen uit en nu John McGinn terug is gaan we ons redden!  We moeten wel, anders kunnen we Tyrone, John en Jack niet houden peins ik. 

  • Welke ploeg haat je het meest?

Ik ben geen hater. Ik haat geen clubs. Als Aston Villa fan ben ik uiteraard geen liefhebber van Birmingham City en West Bromwich.  Verder heb ik het nooit erg gehad met Manchester United. In België ben ik een supporter van Beerschot. Dus Antwerp ligt me iets minder. Na de hele heisa rond KVM moet ik die club ook niet zo. 

  • Volg je nog een andere club buiten Villa?

Den Beerschot.