Steve Mat

Steve, links op de foto, over zijn liefde voor het Claret & Blue, die onvergetelijke avond onder de floodlights tegen Atletico Madrid en dát shirt van King Olof.

  • Waarom Aston Villa?

Al sinds 1982 toen ze de Beker voor Landskampioenen wisten te winnen en ze Anderlecht uitschakelden in de halve finale was ik verkocht aan Aston Villa. En dan ook natuurlijk door het prachtige Claret and Blue shirt waar ze mee speelden. Als 9-jarige toen ook om wat weerwerk te bieden aan mijn Engelse grootvader die supporter was van Arsenal. 🙂

  • Wat was je eerste Villa game?

Villa – Man Utd in 1994

  • Je beste ervaring of herinnering als Villa fan?

Aston Villa – Atletico Madrid in 1998 (ongelooflijke sfeer die avond), de 5-1 tegen Small Heath in 2008 en dan ook de enige goal van Luc Nilis op Villa Park in front of The Holte End waar ik het geluk had dat ik op de eerste rijen zat, tevens ook 1 van de mooiste goals die ik live op Villa mocht aanschouwen. Maar in feite is elke overzet naar Engeland de moeite en het zijn er in 26 jaar al een pak geweest.

  • Wie is je favoriete Villa speler – vroeger en nu?

Tony Morley en Ian Taylor. Ik kan spijtig genoeg geen speler van nu vernoemen die die naam waardig is.

  • Elk voetbalshirt heeft zijn verhaal. Welk is uw favoriet en waarom?

Het truitje dat Olof Mellberg cadeau heeft gedaan voor zijn laatste away game als captain aan iedere Villa supporter (3100 exemplaren) die aanwezig was op West Ham was voor mij een ongelooflijke en nooit geziene geste. Grote meneer.

  • Hoe ziet je Match Day ritueel er uit?

Rond middernacht met de auto vanuit Hoeilaart vertrekken zodat we juist op tijd in Birmingham toekomen om naar de pubs te vertrekken. Meet up met de Kidderminster Lions om samen Guinness te drinken. After the game…. Guinness drinken en hapje eten.

  • Wat verwacht je nog van het huidige seizoen?

Niet veel meer… spelniveau is meer dan bedroevend, geen Premier League waardig, pijnlijk om aan te zien….. al blijven we toch stillekes hopen op een mirakel.

  • Welke ploeg haat je het meest?

Birmingham City en West Brom… al is haten een woord da ik niet graag gebruik.

  • Volg je nog een andere club buiten Villa?

Standard de Liege, Borussia Mönchengladbach en Real Madrid.