“Your nightmare returns!”

Voor het tweede seizoen op rij kegelde Rapid Wenen onze tamme leeuwen uit de Europa League voor het allemaal goed en wel begonnen is. Het won met 2-3 op Villa Park.

nullVorig week bracht een jong Villa de heenwedstrijd tot een goed einde. Niet verloren en een levensbelangrijk uitdoelpuntje gescoord, de klus zou makkelijk geklaard worden in de return. Niets was minder waar…

Toch begon het allemaal goed voor de thuisploeg. Gabriel Agbonlahor, opnieuw fit, scoorde meteen bij zijn wederoptreden.

Virtueel geplaatst en niets leek nog in de weg te staan om de kwalificatie veilig te stellen. Toen Nuhiu er net na de herneming de bordjes in evenwicht bracht, sloop de paniek in de rangen.

Stiliyan Petrov miste vanop de elfmeter en Emile Heskey schoot de rebound op Anderlechtse wijze over doel. Verlengingen leken in de maak, totdat Heskey er een klein kwartier voor tijd 2-1 van maakte.

Luttele seconden later prikte Sonnleitner aan de overkant de tweede treffer voor Rapid tegen de netten. Het doemscenario van vorig seizoen kwam weer naar boven.

Aston Villa laakte vechtlust, zelfvertrouwen en vooral leiders die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. Van enig eerherstel na de blamage op St-James’ Park was verre van sprake.

René Gartler gaf de doodsteek negen minuten voor tijd. Opnieuw een ferme Europese kater. Minder kansen voor spelers die net als vorig seizoen naast de ploeg dreigen te vallen, en na vandaag gezien te hebben, misschien maar best ook.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s