Dol slotkwartier maakt rouwende Pulis “blij”

In een dol slotkwartier boog Stoke City een 0-1 achterstand om in een driepunter tegen onze Villans. Stewart Downing had Villa de voorsprong geschonken in de eerste periode, maar toch slaagden the Potters er alsnog in hun eerste zege van het seizoen te boeken. Only the bloody Villa…

nullStoke-manager Tony Pulis heeft er een rare dag opzitten. Eerder de dag verloor Pulis zijn moeder en was hij niet aanwezig in het Britannia Stadium, waardoor assistent Dave Kemp de manschappen onder zijn hoede nam.

Toch kon de vakman het niet laten en zakte hij van het Welshe Newport af naar Stoke, net op tijd voor de teamtalk aan de rust. Villa leidde met 0-1 en had de wedstrijd stevig in handen. City werd geinspireerd door zijn komst en boog alsnog de scheve situatie recht.

De eerste 25 minuten van de partij waren voor de thuisploeg. Gestuwd door enkele stevige “Why Delilah” ’s vanuit de tribunes kreeg nieuwbakken recordaankoop Kenwyne Jones dé kans op de openingstreffer. Hij kwam oog in oog met Friedel, maar die hield zich mooi breed.

Daarna kantelde de wedstrijd en nam Aston Villa, nog steeds onder leiding van Kevin MacDonald, het initiatief over. En dat resulteerde tien minuten voor het rusten in een voorsprong. Stewart Downing was de man die zich liet bejubelen met een heel fraai kopbaldoelpunt.

Eventjes daarna had het over en out kunnen én moeten zijn voor Stoke, maar Ashley Young mist onbegrijpelijk.

Met Pulis terug aan het roer kwam Stoke gedreven uit de kleedkamers. Friedel ranselde een volley van Jones uit zijn doelvlak, terwijl het aan de overkant beperkt bleef tot enkele counters.

Tien minuten voor tijd maakte Kenwyne Jones uiteindelijk gelijk. Na aanhoudende druk kwam de bal bij de ingevallen Ricardo Fuller, die Jones de 1-1 bediende.

De wedstrijd kabbelde naar zijn eind toe en een gelijkspel leek in de maak.

In de 93e minuut ging ex-Bluenose Jermaine Pennant gewillig neer en Stoke pompte het leer een laatste keer de vijandige 16 in. Een lage voorzet in het bomvol strafschopgebied belandde bij Robert Huth, die de winnende treffer voorbij Friedel in doel devieerde.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s