Villa deelt punten met leider

Aston Villa en competitieleider Chelsea hebben zaterdagavond de punten gedeeld in een doelpuntenloze wedstrijd.

Beide teams misten enkele basispionnen. Villa trad aan zonder Luke Young, Mark Albrighton en Emile Heskey, terwijl bij de bezoekers onder andere Didier Drogba en Frank Lampard niet van de partij waren.

The Villans hadden de betere van de eerste helft, maar konden hun overwicht niet vertalen in doelpunten.

Stephen Ireland, opnieuw in de basis, plaatste een schuiver nipt naast de paal, terwijl John Carew zijn schuiver naast de paal geduwd zag door de vingertippen van Chelsea goalie Petr Cech.

Villa’s sterke start werd jammerlijk onderbroken toen Richard Dunne geblesseerd naar de kant moest. Als vervanger koos Houllier niet voor de ervaring van Carlos Cuellar, maar voor de meer voetballend ingestelde Ciaran Clark.

Chelsea kreeg meer balbezit, maar kon amper iets forceren. Het duurde welgeteld 33 minuten vooraleer de Londeners hun eerste – makke – doelpoging lieten optekenen.

Villa was veel gevaarlijker voor doel en Ivanovic blokkeerde op een heldhaftige wijze een loeier van Stephen Ireland.

Na de pauze kwam Chelsea meer dreigen. Florent Malouda vuurde meteen richting Friedel, maar niets verontrustends voor de Amerikaanse goalie.

Nicolas Anelka zorgde voor meer problemen. Friedel hield zijn netten gaaf met een puike redding.

Het venijn zat het echter in de staart van de wedstrijd, waarbij liefst driemaal het doelhout werd geraakt. Voor Chelsea kopten Ivanovic en Anelka tegen het doelkader, terwijl ook Ciaran Clark zijn kans gestuit zag door de paal.

In de allerlaatste seconden van de blessuretijd was er nog tijd voor het nodige drama. Nigel Reo-Coker brak door vanuit het middenveld en kwam oog in oog met de uitgekomen Petr Cech. Nige stifte dé uitgelezen kans op de drie punten over Cech, maar het leer hobbelde naast de kooi.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s