Young Lions laten overwinning slippen

Een fel verjongd Aston Villa heeft een 2-0 voorsprong in extremis uit handen gegeven tegen Manchester United. Niettemin mogen the Villans trots zijn op hun prestatie.

Ei zo na werd er voor het eerst sinds 1995 op Villa Park in competitieverband gewonnen van de Mancunians. Een penalty van Ashley Young en een heerlijke counter benut door Mark Albrighton hadden Villa een 2-0 voorsprong geschonken met nog tien minuten op de klok. Macheda – inderdaad, weer hij – en Vidic bogen de scheve situatie alsnog recht en zo behoudt Man Utd hun ongeslagen start.

De ziekenboeg oogt gigantisch bij de thuisploeg. Zaterdag kwam Stephen Ireland daar nog eens bij, toen hij forfait diende te geven wegens ziekte. Zo kregen we een middenveld bestaande uit Barry Bannan, Mark Albrighton, Jonathan Hogg en Stewart Downing tussen de krijtlijnen. De jonge leeuwen dienden op geen enkel ogenblik onder te doen voor de meer illustere tegenstander en gaven hun visitekaartje af.

Daar de eerste helft nog in balans lag, was de tweede helft duidelijk voor the Villans. Onder het toekijkend oog van selectieheer Fabio Capello tikte Villa kans na kans bij elkaar. In een tijdspanne van amper een minuut of drie hield het doelhout zowel James Collins als Gabby Agbonlahor van een doelpunt.

De verdiende voorsprong kwam er een kwartier voor tijd van op de stip. Wes Brown sleurde Ashley Young neer en mocht van geluk spreken dat hij de 90′ mocht volmaken. Young zette zich achter de bal en aarzelde niet.

Amper vier minuten later kende Mark Albrighton Man Utd de kennelijke doodsteek toe. Een heerlijk uitgespeelde counter belandde via Young en Downing bij de winger, die maar binnen te tikken had.

Met Fergie en co is evenwel niemand klaar. Macheda en Obertan werden in de strijd gedropt en dat leverde meteen zijn vruchten af. De eerstgenoemde pegelde het leer staalhard tegen de touwen na slim afleggen van Darren Flechter. Friedel, tot dan toe werkloos, had geen schijn van kans.

Luttele minuten later zwiepte Nani de bal naar de tweede paal, waar de duikende Vidic de bezoekers een onverhoopt punt bezorgde. Balen voor het jonge Villa, dat zeker meer verdiende.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Een reactie op Young Lions laten overwinning slippen

  1. Sebbie zegt:

    Jammer dat Man u de situatie toch nog recht trok. Dat ploegje speelde heerlijk voetbal (al enkele weken trouwens), lang geleden dat er nog zo’n voetbal gebracht werd op VP. Weg zijn de dagen van HOOOOOOOF-bal onder MO’N en weg zijn de dagen van de undroppables. Houden zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s