Swans en Villa gelijk in emotioneel duel

Zondagmiddag eindigde Swansea City – Aston Villa zoals het begon. De sportieve kant in dit doelpuntenloos duel was echter bijzaak na het tragisch overlijden van Gary Speed.

Luttele uren voor het duel verhing de bondscoach van Wales, tegenstander in de komende WK-kwalificatie van België, zich in de garage van zijn woning. De wedstrijd tussen het Welshe Swansea en onze geliefkoosde club kwam begrijpelijk in het gedrang, maar er werd uiteindelijk toch beslist om te spelen.

De ex-speler van Leeds Utd, Everton, Newcastle Utd en Sheff Utd had veel vrienden in het voetbal en voor de wedstrijd werd even stilgestaan bij het verlies van Speed.

Het begon met een indrukwekkende stilte, die overging in een massaal applaus voor de overleden ex-prof. Onder andere doelman Shay Given, één van diens beste vrienden, begon geëmotioneerd aan de partij.

De 90 minuten zelf hadden weinig om het lijf. Villa had licht overwicht, maar dit vertaalde zich niet in kansen. Pas toen Gabby Agbonlahor dreigde, werd de Nederlander Vorm tweemaal aan het werk gezet.

Na de onderbreking pareerde Given knap een kans van de ingevallen Leroy Lita, terwijl Chris Herd de winning goal voorlangs zag gaan.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s