Keane eindelijk een Villan

Robbie Keane tekende deze week een verbintenis van 2 maanden op Villa Park. De Ierse aanvaller komt op uitleenbasis over van het Amerikaanse LA Galaxy.

Dat Keane uiteindelijk wel ooit eens moest in Claret & Blue spelen, daar twijfelde niemand aan. Zo’n 12 jaar geleden wilde John Gregory de jonge Keane weghalen van bij zijn toenmalige werkgever Wolves.

Voorzitter Doug Ellis was niet happig om de hoge transfersom van £ 6m te betalen voor iemand die nog niets had bewezen op het hoogste niveau. De buren uit Coventry aarzelden niet en Keane maakte bij de Sky Blues zijn potentieel waar.

Via Inter Milan en Leeds Utd belandde de inmiddels 31-jarige international bij Tottenham. Enkele goede seizoenen leverden hem een droomtransfer op naar Liverpool, de ploeg van zijn hart.

Op Anfield Road liep het niet van een leien dakje en Robbie werd reeds na 6 maanden opnieuw verkocht aan de Spurs. Maar ook dat hernieuwd huwelijk werd geen succes. Na huurcontracten bij Celtic en West Ham stak Keane afgelopen zomer de grote plas over om zijn geluk te beproeven in de MLS.

Naar verluidt betalen the Villans een 500k voor de 2 maanden dienst.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s