Keano nekt ex-ploeg

Twee doelpunten van loanee Robbie Keane zorgden voor de ommekeer in de derby Wolverhampton – Villa. The Villans haalden het uiteindelijk met 2-3.

De mannen van de jarige Alex McLeish startten het best aan de wedstrijd. Na amper een minuut ballen kreeg Gary Gardner een wenkende kopkans, maar hij besloot naast het doel.

Even later legde de aarzelende Berra Darren Bent neer in het zestien metergebied. Bent nam zelf zijn verantwoordelijkheid en scoorde zo zijn 99e Premier League-goal.

Wolves kwam meer en meer in het stuk voor en dreigden vooral langs de flanken. Ciaran Clark had meer dan zijn handen vol met Michael Kightly.

Het was dan ook die Kightly die voor de gelijkmaker zorgde. Met een knappe solo vanop rechts en ditto afwerking liet hij Shay Given kansloos.

Nog voor de onderbreking nam de oranje-zwarte formatie afstand van Villa. Edwards kopte het leer na een stilstaande fase in doel.

Villa had het moeilijk en de 3-1 hing dan ook meer in de lucht dan de gelijkmaker. Toch kwamen de bezoekers via Robbie Keane langszij.

Keano nam de hobbelende bal van Clark vanuit de draai op de slof en verraste goalie Hennessey. Alles was opnieuw te beginnen.

Op het uur verloor Wolverhampton sterke man Frimpong na een botsing, een kantelmoment in de wedstrijd. Een kwartier later kwam het daarenboven nog met tien man te staan, nadat Karl Henry voor natrappen werd gesanctioneerd.

In de laatste minuten van de partij was een nieuwe klasseflits van Keane voldoende om de wedstrijd te beslissen. Een afvallende bal belandde iets buiten de grote rechthoek bij de aanvaller, die met een pegel de winnende treffer aantekende.

De Ier komt met zijn twee doelpunten zo in een illuster rij’tje doelpuntenmakers. Hij is de zevende speler in de Premier League die voor zes verschillende teams scoorde.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s