“Villa is City MK II”

Alex McLeish kan er zelf niet aan doen, maar de felgeplaagde manager ziet gelijkenissen tussen het huidige Aston Villa en zijn Birmingham City van vorig seizoen.

McLeish strooide de afgelopen dagen en weken met excuses. Dat Villa zich in deze positie bevindt, is iedereen zijn fout… Buiten de zijne natuurlijk.

Hoewel de voorbije maanden povere resultaten werden geboekt met een (bijna) voltallige kern, vreest de Schot dat de huidige blessuregolf Villa’s lot zou kunnen bepalen.

Na het winnen van de Carling Cup vorig seizoen ging het steil bergaf voor zijn Birmingham. Ondanks een veilige voorsprong over het grote deel van het seizoen, slaagde McLeish er nog in City te doen degraderen. Tot groot jolijt van the Villans natuurlijk.

Na Andreas Weimann’s late goal tegen Fulham leek Villa definitief gered. Opeenvolgende nederlagen tegen Arsenal en Chelsea, gevolgd door een moeilijk seizoenseinde die nog komen moet, zorgen ervoor dat het degradatiespook weer opduikt.

“Aan het begin van deze campagne wist ik reeds dat dit niet de meest ervaren kern was. Ik zei toen dat het een moeilijk seizoen zou worden voor ons en dat we in volle transformatie zijn. Vorig seizoen hadden ze hier nog Kyle Walker, Ashley Young en Stewart Downing. Drie klasbakken die we dit seizoen niet hebben.”

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s