Flash on: Matt Lowton

Bij derdeklasser Sheffield United werd de jonge rechtsback Matt Lowton weggehaald. Een korte voorstelling van de nieuwe man die de concurrentie met Alan Hutton en Eric Lichaj moet aangaan.

The Blades uit Sheffield hebben de laatste jaren enkele verdedigende talenten de Premier League ingestuurd. Na Phil Jagielka (Everton) breken ook Kyle Walker (ex-Villa en nu Spurs) en Kyle Naughton (Norwich – Spurs) door. Nadat Paul Lambert vorig seizoen het beste uit Naughton haalde, hoopt hij dus met Lowton hetzelfde te bereiken.

Vooraleer hij op zijn 15e in de Blades Academy terecht kwam, vertoefde hij eventjes bij buur Leeds United. Daarna werd hij uitgeleend aan Sheffield FC en het Hongaarse Ferenvárosi TC, een zusterclub van United.

Pas in het seizoen 2009-2010 claimde de inmiddels 23-jarige verdediger een basisstek bij de toenmalige tweedeklasser. Ondanks lovende commentaren en vier doelpunten kon hij niet verhinderen dat Sheffield Utd zakte naar de derde afdeling.

In augustus 2011 werd hij beloond met een contractverlenging en lange tijd zag het ernaar uit dat men promotie ging mogen vieren. De grote rivaal Wednesday sprong in de slotfase van de competitie nog over the Blades en ook de playoffs eindigden in teleurstelling.

Paul Lambert aarzelde niet en telde dus £ 3m neer voor de diensten van de veelbelovende speler. Inmiddels scoorde hij zijn eerste doelpuntje voor the Villans, in de wedstrijd tegen de Portland Timbers.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s