Preview: West Ham United (A)

Morgen wordt het nieuwe voetbalseizoen definitief afgetrapt in Engeland. Nieuwbakken manager Paul Lambert staat in Upton Park voor zijn eerste grote test tegen de plaatselijke Hammers.

Na één seizoen afwezigheid keerde West Ham United onder leiding van Sam Allardyce terug naar de Premier League. Ondanks promotie kreeg Big Sam niet de ganse supportersschare achter zich. Dit komend seizoen belooft dan ook weer moeilijk te worden voor de club van ex-Blues eigenaars Gold en Sullivan.

De eigenaars zelf liggen onder vuur omdat de geldbeugel nog niet werd opengetrokken. Met Mo Diame (Wigan) en Jussi Jaaskelainen (Bolton) werden enkele transfervrije, ervaren mankrachten aangetrokken. Ook met Diarra (Marseille), bekende James Collins (Villa) en Maiga (Sochaux) werd goedkoop gespeurd naar versterking.

De belangrijkste vertrekker is doelman Rob Green, die naar stadsgenoot QPR gaat. Ook op Holte End-favourite John Carew wordt niet meer gerekend.

Sam Allardyce staat synoniem voor een bepaald type voetbal. Het was dan ook niet verwonderlijk dat the Hammers 23 doelpunten scoorden met het hoofd vorig seizoen. Om die lijn door te trekken in de hoogste afdeling, had SA graag Andy Carroll binnen gehaald, maar de grote spits zag af van een overstap.

De Upton Park-faithful zal het niet graag horen, maar voor Big Sam zal de manier van spelen ondergeschikt zijn, als ze maar degradatie kunnen vermijden.

Voor het duel kan Paul Lambert niet rekenen op Richard Dunne, Mark Albrighton en Gabby Agbonlahor, die langdurig out zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s