Toffees delen pak rammel uit

Everton heeft met zware 1-3 cijfers komen winnen op Villa Park. Het maakte vooral indruk in de eerste periode, waar het driemaal wist te scoren.

David Moyes wist dat het thuispubliek hun ploeg vocaal sterk zou steunen bij de eerste thuiswedstrijd en hoopte op een vroeg antwoord van zijn Everton.

Na drie minuten had de Schotse manager zijn zin. Steven Pienaar krulde het leer netjes voorbij de kansloze Shay Given.

Bij Villa was het een kopie van vorig seizoen. Te fraai in het duel, te traag, te weinig dreiging,… Everton greep zijn prooi stevig bij de keel en liet het niet los in de eerste helft.

Op het halfuur ging Given zwaar in de fout bij een kopbalkans van Fellaini. De bal stuitte tussen de handen van de Ierse goalie in doel.

Ex-Zulte Waregem-spits Nikica Jelavic bracht op slag van rust de doodsteek. Jelavic maakte met een slimme loopactie zichzelf los van bewaker Ciaran Clark en tikte de 0-3 tegen de touwen.

Het ging van kwaad naar erger voor Clark, die in de 2e helft een rood karton voor zijn neus geduwd kreeg toen hij aan de noodrem trok.

Karim El Ahmadi scoorde met een zwiepend afstandsschot de eerredder, maar verder raakten the Villans niet meer.

Met een 0 op 6 en een taaie verplaatsing naar Newcastle volgende zondag op het programma lijkt Villa reeds in een mini-crisis. Of misschien kunnen deze week nog enkele versterkingen gehaald worden?

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s