Saints maken Villans af in laatste halfuur

Southampton verzekerde zich van hun eerste league-overwinning dankzij vier doelpunten in een dolle tweede helft. Voor Aston Villa betekent dit de slechtste start in vijf jaar.

Beide doelwachters werden in het eerste halfuur van de wedstrijd nauwelijks aan het werk gezet. Een acrobatische poging van Lallana werd door Guzan onschadelijk gemaakt.

Villa had sinds januari niet meer gewonnen buitenshuis, maar klom toch via Darren Bent op voorsprong. Een fausse queue van Stephen Ireland belandde bij Bent, die duidelijk opgelucht zijn eerste competitiegoal lukte sinds februari.

Na de kampswissel vond Christian Benteke, die voor het eerst aan de aftrap stond, zijn vrijstaande spitsbroeder Bent. Gazzaniga pareerde knap. In de daaropvolgende hoekschop kwam Benteke dicht bij een verdubbeling van de score.

Daarna namen de Saints het heft in handen. In een dolle vijf minuten boog de thuisploeg de scheve situatie om via Lambert en Clyne.

Vol vertrouwen duwde de nieuwbakken eersteklasser door. Een schot van Puncheon devieerde via Clark in doel en in blessuretijd telde Lambert Villa vanop de stip definitief uit.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s