Vierdeklasser houdt Villa van Wembley

Bradford City blijft maar stunten in de Engelse League Cup. Na Arsenal en Wigan Athletic moest vanavond ook Aston Villa als derde club uit de Premier League eraan geloven. De return in de halve finale eindigde op 2-1 voor Villa. Dat was voor vierdeklasser Bradford na de 3-1 thuiszege voldoende om naar de finale op Wembley door te stoten.

Bradford City komt uit in League Two, de vierde klasse in het Engelse profvoetbal. De ploeg van coach Phil Parkinson is het tweede team van dat niveau dat de finale van de League Cup haalt. In 1962 was Rochdale de eerste club die vanuit de vierde divisie opstoomde naar de finale.

Aston Villa kwam op eigen veld dankzij Christian Benteke nog wel op voorsprong. De gelijkmaker van James Hanson in de 55ste minuut gaf Bradford nog meer inspiratie en motivatie. Villa kwam met een schot van invaller Garry Thompson op de lat goed weg in de slotfase. De tweede treffer van de thuisploeg, in de 89ste minuut van Andreas Weimann, viel te laat om aan uitschakeling te ontkomen.

Bron: http://www.hln.be

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s