Villans kloppen nu ook QPR

Op Villa Park boekte Aston Villa een nieuwe levensbelangrijke overwinning. Voor de tweede opeenvolgende week boog het een achterstand om in een gouden driepunter.

Villa startte geduldig en eiste het meeste balbezit op. Toch waren de bezoekers het gevaarlijkst in de openingsfase.

Brad Guzan schudde tot tweemaal toe wereldsaves uit z’n mouw om Christopher Samba van een doelpunt te houden.

Het was slechts uitstel. Na een nieuwe blunder achterin bij The Villans kon Loic Remy alleen op Guzan afgaan. De Amerikaan redde met een voetreflex, maar ex-Villa loanee Jermaine Jenas was goed gevolgd.

De thuisploeg was aangeslagen en QPR bleef de beste kansen bij elkaar ballen. Remy vond Guzan op zijn weg en Bosingwa raakte de paal op vrijschop.

Diep in blessuretijd van de eerste helft klom Villa – ietwat gevleid – langszij. Gabby Agbonlahor kopte een voorzet van Lowton van dichtbij in doel.

Gestuwd door die gelijkmaker, kwam AVFC herboren uit de kleedkamer. Onder impuls van een sterke Andreas Weimann domineerde het de partij.

Eerst moest César een poging van de Oostenrijker over zijn kooi tippen. Daarna werd de Braziliaanse goalie toch geklopt door een lage schuiver van Andi.

Alles was her te beginnen toen Andros Townsend met behulp van Ron Vlaar de stand opnieuw in evenwicht bracht.

De jonge Lions toonden echter mentale weerbaarheid en Christian Benteke maakte er al vlug 3-2 van. Opnieuw lag de onvermijdelijke Weimann aan de basis van het doelpunt.

In de laatste tien minuten drukte Queens Park Rangers Villa tegen het eigen doel aan. In de allerlaatste seconden ging er nog een zucht van opluchting door het stadion nadat Clint Hill een afstandsschot net naast de paal zag zoeven.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s