Deadline Day Transfers

Op de laatste dag van de transferperiode werden nog enkele transfers afgehandeld op Villa Park. De Tsjech Libor Kozák vervoegt de troepen, terwijl Stephen Ireland en Barry Bannan het nest verlaten.

Kozák is een 24-jarige spits die overkomt van het Italiaanse Lazio. Bij de Romeinen was hij vooral doublure van Miroslav Klose, maar vorig seizoen wist hij zich toch tot topschutter van de Europa League te trappen met 10 goals. Naar verluidt betaalt Villa voor de international (1 goal in 4 duels) een 7 miljoen €.

Voor Stephen Ireland en Barry Bannan werden zowaar geïnteresseerden gevonden. De twee spelers werden reeds een tijdje geweerd uit de kern door manager Paul Lambert.

Bannan verhuist definitief naar Crystal Palace. Bij the Eagles vindt hij Ian Holloway terug, die hij kent van zijn uitleenbeurt bij Blackpool. De Londenaars betalen een £ 1.75m voor de Schotse international. Hij had eerder deze zomer een overgang naar Blackburn geweigerd.

Ireland daarentegen blijft eigendom van the Villans. Hij wordt een seizoen uitgeleend aan Stoke City. Met zijn transfer naar the Potters wordt hij herenigd met Mark Hughes, bij wie hij zijn beste seizoen ooit kende. Hopelijk haalt Hughes het beste uit Ireland weer naar boven, zodat Villa nog een centje kan verdienen bij een definitieve transfer.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s