1 doelpunt genoeg voor volle buit

Aston Villa won met het kleinste verschil op Carrow Road van Norwich City. Met dank aan matchwinnaar Brad Guzan, die nogmaals toonde dat hij één van de beste keepers van de League is.

Voor het eerst in 27 (!!) duels hield Aston Villa de nul in competitieverband. Zelf had het genoeg aan een doelpunt van nieuwkomer Libor Kozak om de drie punten mee te nemen naar de 2nd City.

The Villans begonnen scherp aan de partij. Na samenspel met Gabby Agbonlahor plaatste Andreas Weimann het leer richting verste hoek, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Benteke, die meteen werd afgevlagd voor buitenspel, trapte de rebound op doelman Ruddy.

In de 6e minuut leek de clean sheet van Villa reeds te zullen sneuvelen. Snodgrass kopte een voorzet tegen de hand van Ciaran Clark en de scheidsrechter wees zonder aarzelen naar de stip. Snodgrass ging zelf achter de bal staan, maar Guzan koos de goede hoek uit.

Na 20 minuten volgden enkele mooie combinaties van de gouden driehoek Weimann – Benteke – Agbonlahor. De daaropvolgende kans voor Benteke werd door Bassong in hoekschop gedevieerd.

Middenin de eerste periode moest Aston Villa topschutter Benteke vervangen. Hij gleed uit en blesseerde zich aan de heup. Het blijft momenteel wachten op de scanresultaten om de ernst van de situatie te kunnen inschatten.

Libor Kozak was zijn vervanger en de ex-speler van Lazio kon zich geen beter debuut wensen. De Tsjech kwam al vlug oog-in-oog te staan met Ruddy. De Engelse international pareerde eerst de schuiver, maar een attente Agbonlahor gaf Kozak een tweede kans en die prikte hij tegen de touwen.

Na de koffiepauze ging Norwich uitdrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van de bedrijvige Snodgrass werd door Guzan voor de neus van de aanstormende Turner in hoekschop geduwd.

Bij een zeldzame counter van Villa was Ryan Bennett goed gevolgd om Kozak te verhinderen zijn tweede van de namiddag te scoren. Het leer verdween in het zijnet.

Hoewel er nog enkele halve kansjes via onder andere Van Wolfswinckel volgden, was het wachten tot de 88e minuut vooraleer er een grote kans te noteren viel.

De ingevallen Gary Hooper leek te zullen scoren met een kaatsbal tot een katachtige parade van ons sluitstuk daar anders over besliste.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s