Duikt degradatiespook opnieuw op?

Aston Villa heeft een slechte zaak gedaan met het oog op het behoud. Het sprokkelde amper 1 punt uit een mogelijke 6 tegen ploegen uit de onderste regionen. Hierdoor bedraagt de kloof met de degradatiezone slechts 4 punten.

Een mooie return tegen West Ham (thuis) en Cardiff City (uit) had de basis kunnen leggen voor een rustig einde van het lopend seizoen. Het draaide helemaal anders uit. Zaterdag werd 0-2 verloren van the Hammers, terwijl het gisterenavond in de Welshe hoofdstad bleef zoals het begon: 0-0.

Na grote missers van Stewart Downing en Matt Jarvis haalde Villa opgelucht de rust met een gelijke stand. Supporters zochten de warmte op met de gedachte dat men in de tweede helft de wedstrijd in handen zouden nemen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd ook in handen genomen, alleen pas na drie minuten in die tweede helft. Het scorebord wees ondertussen reeds 0-2 aan. Tweemaal Kevin Nolan die defensief geklungel afstrafte.

Onder impuls van de sterk ingevallen Mark Albrighton duwde het de bezoekers weg. Albrighton zag zijn afstandsschot via de paal en de doelman in hoekschop verdwijnen, terwijl Christian Benteke het doelhout trof. West Ham plooide, maar kraakte dus niet. Een typische Big Sam-performance, maar hierdoor staat WHU ondertussen boven Villa!

Ook tegen Cardiff was de beginfase allesbehalve goed te noemen. Het doelhout bracht redding, Wilfried Zaha zag zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel en de ref ging niet in op een strafschopclaim.

Na de kampwissel een heel ander spelbeeld. Hoewel Cardiff verzwakte met de minuut, bleef hun achterhoede op topniveau acteren. Steven Caulker en Bluenose Ben Turner waren verdedigend top en als men toch voorbij het centrale duo geraakte, verprutste Villa dan zelf wel dé kansen.

Of het stuitte op een sublieme David Marshall, die met twee wereldsaves Fabian Delph en Andreas Weimann van een verdiend doelpunt hield.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s