Druk valt weg na klinkende zege

Het leek er niet meteen goed uit te zien even over half vijf zondagavond, maar amper 40 minuten later was de buit reeds binnen. Aston Villa won met klinkende 4-1 cijfers van Norwich City en geeft zichzelf hierdoor weer meer ademruimte in het klassement.

Een typische start van the Villans was het, want na amper 3 minuten keek het alweer tegen een achterstand aan. Een mooi uitgespeelde kans werd door bezoeker Wes Hoolahan afgerond.

Hoolahan, afgelopen transferperiode nog in het vizier van Lambert, weigerde zijn doelpunt te vieren en bleef ook na het doelpunt een constante dreiging voor de thuisdefensie.

Villa speelde inspiratieloos en leek af te stevenen op een alweer teleurstellende namiddag. Tot Christian Benteke uit het niets de bordjes in evenwicht trapte. De Belg controleerde een lange bal van Ron Vlaar op zijn borst en met de rug naar doel vlamde hij het leer met een volley voorbij de kansloze Ruddy.

Het gejuich in de tribunes was nog in volle gang en plots stond Villa zelfs voor. Bij een strakke corner toonde Benteke zich gretiger dan Yobo in het luchtduel en de voorsprong was een feit.

City leek meteen weerwerk te willen bieden. Hoolahan knalde de gelijkmaker op Brad Guzan en de rebound werd door Delph uit doel gehouden.

Toch was de pret in de eerste helft niet voorbij voor de thuisaanhang. Een kwieke tegenaanval werd via Agbonlahor en Weimann knap afgerond door de mee opgerukte Leandro Bacuna (3-1) en in de 41e minuut telde Bassong zijn eigen ploeg helemaal KO.

Norwich kon na de onderbreking geen vuist meer maken. Grant Holt kreeg nog een dikke tien minuten tegen zijn ex-club, maar ook hij kon de score niet verder laten uitdiepen.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s