Summer review

De transfersperiode is inmiddels terug toe tot de jaarwisseling en in de Premier League is men reeds drie speeldagen ver. Tijd om eens terug te blikken op de woelige zomerperiode.

Er viel heel wat transferbedrijvigheid te bespeuren bij the Villans. Bij de uitgaande transfers valt in eerste instantie op dat heel wat ‘Lambert‘-aankopen opnieuw hun biezen mogen pakken. Zo werden Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Jordan Bowery (Rotherham) definitief van de hand gedaan, terwijl jongens als Antonio Luna, Aleksandar Tonev en andere Yacouba Sylla’s een jaartje werden uitgeleend.

In het inkomend compartiment werd – terecht – gevreesd dat geld een probleem zou zijn voor Villa. Het werd een spaarzame zomer, mede ook daar een definitieve transfer voor Tom Cleverley (£ 7m) uiteindelijk niet door ging. Lambert zocht vooral ervaring en vond die ook.

Senderos, Cole en Richardson waren transfervrij of kostten in het geval van Kieran tweemaal niets, terwijl ook voor Aly Cissokho en WK-revelatie Carlos Sanchez geen grote sommen werd neergeteld.

Dé grote transfer leek op het einde te zullen gebeuren. Met Manchester United had Villa een akkoord om middenvelder Tom Cleverley te halen, maar de Engelsman gokte op een mooiere transfer (Everton?). Voor Cleverley meldde zich geen andere ploegen meer, waardoor na het sluiten van de transfermarkt snel een akkoord werd gevonden voor een uitleenbeurt tot het einde van dit seizoen.

De nodige ervaring levert op het veld meteen zijn vruchten af. Het seizoen werd winnend geopend op Stoke, terwijl een 4 op 6 werd gehaald in het eigen Villa Park tegen respectievelijk Newcastle United en Hull City.

Positief is dat Villa amper kansen weggaf in de drie partijen. Het slikte slechts 1 doelpunt en verloren zoon Alan Hutton wierp zich op als dé revelatie bij the Villans.

Toch blijft creativiteit een moeilijk gegeven. Op de eerste helft tegen Hull City na, werd te weinig gecreëerd. Met het terugkeren van Christian Benteke en Libor Kozak, samen met de inbreng van Cleverley, zou er toch straks aanvallend meer verwacht mogen worden van dit Villa.

De echte test volgt in de volgende 5 wedstrijden, met op het programma de volledige top-5 van vorig seizoen. Enkele positieve uitschieters en we mogen ons opmaken voor een rustig seizoen. De League Cup zullen we alvast niet meer winnen, want daar ging het weer mis tegen Lower League-oppositie in de vorm van Leyton Orient.

IN

Aly Cissokho – Valencia
Tom Cleverley – Manchester Utd – leen
Joe Cole – West Ham
Kieran Richardson – Fulham
Carlos Sanchez – Elche
Philippe Senderos – Valencia

UIT

Karim El Ahmadi – Feyenoord
Marc Albrighton – Leicester City
Joe Bennett – Brighton & Hove – leen
Jordan Bowery – Rotherham
Samir Carruthers – MK Dons
Nathan Delfouneso – Blackpool
Janoi Donacien – Tranmere Rovers – leen
Gary Gardner – Brighton & Hove – leen
Nicklas Helenius – Aalborg – leen
Daniel Johnson – Chesterfield – leen
Antonio Luna – Verona – leen
Jed Steer – Doncaster Rovers – leen
Yacouba Sylla – Erciyesspor – leen
Aleksandar Tonev – Celtic – leen

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s