Makke pot voetbal op koude maandagavond

In een akelig leeg Villa Park deelden Aston Villa en Southampton maandagavond de punten. Agbonlahor opende op het halfuur de score, maar diep in de tweede helft werd het alsnog gelijk.

Slechts met een 25.000 tal waren ze, de moedige supporters die het makke voetbal en de kou trotseerden. Echt verwarmd door de gebeurtenissen op het veld werden ze niet.

The Saints, bezig aan een aardig seizoen, hadden veldoverwicht zonder dreigend uit de hoek te komen. Villa speelde gesloten en speculeerde op de snelle uitbraak.

De eerste counter was meteen raak. Fraser Foster kwam roekeloos uit zijn doelgebied op een lange bal en de aalvlugge Agbonlahor was er eerder bij. Voor een leeg doel miste de Brummie-born niet en wat verrassend klom Villa op voorsprong.

Aan het spelbeeld veranderde er weinig. Southampton kwam iets dreigender voor de dag. Brad Guzan had een heerlijke save in petto op een poging van Mané. Even later stond de goalie pal op een kopbal na hoekschop.

Midden de tweede helft had Andreas Weimann dé kans om het af te maken. Na een counter – wat anders – en samenspel tussen de Oostenrijker en Agbonlahor knalde Andi onbesuisd over.

Een dure misser zou het blijken. Tien minuten voor tijd haalde Ryan Bertrand, u kent hem nog wel, de achterlijn en vond de vergeten Nathaniel Clyne aan het strafschopgebied: 1-1.

Dankzij de puntendeling bevinden the Villans zich 2 punten boven de degradatiezone. Zaterdag wacht een belangrijke verplaatsing naar Burnley.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s