Arsenal behoudt FA Cup

Aston Villa kreeg zaterdagavond een stevig pakje slaag van titelhouder Arsenal. Het verloor met 4-0 cijfers, een niet eens zo overdreven score.

De verloren finale in 2000 was erg, maar deze was toch nog een stukje erger. Van de slogan ‘Fight like Lions‘ viel bitter weinig te bespeuren. Het voetbalde slordig, met angst en liet Arsenal veel te gemakkelijk begaan. Van nul doelpogingen na 93 minuten voetbal wordt je ook allesbehalve vrolijk.

Reeds na enkele seconden spel was de toon gezet. Okore verloor knullig de bal en Arsenal was meteen dreigend. Het spelbeeld voor de komende 90 minuten.

Given had een superreflex in huis op een kopbal van Mertesacker, Richardson haalde een binnentikker weg vanop de doellijn en enkele pogingen zeilden naast. Tot in minuut 43 het onvermijdelijke gebeurde. Theo Walcott reageerde het scherpst op een verloren bal in de box en versloeg Given in de korte hoek.

Na rust werd alle hoop op een comeback meteen de kiem in gesmoord. Uitblinker Alexis Sanchez haalde verschroeiend uit vanop afstand. Wedstrijd gespeeld.

Op hoekschop maakte Mertesacker heel gemakkelijk de 3-0 en diep in blessuretijd maakte de ingevallen Giroud de afgang compleet.

Tussenin claimde Villa – terecht overigens – twee strafschoppen, maar de referee reageerde niet. Niet dat het veel had uitgemaakt. Arsenal was oppermachtig en verdiende de zege 100 %. Het jammere blijft dat Villa geen enkele poging heeft gedaan om te winnen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .