Gueye komt, Delph zegt neen tegen Citeh

Idrissa Gueye heeft zijn transfer naar Aston Villa afgerond. Hij zal bij the Villans aan de zijde spelen van kapitein Fabian Delph, die een overgang naar Manchester City naast zich neer legde.

Zoals eerder gemeld was de komst van de Senegalese middenvelder Gueye van Lille slechts een kwestie van details. Villa betaalt £ 9m aan de Franse eersteklasser. Het leek erop dat Gueye de vervanger zou worden van Delph, maar na een bewogen 24 uur neemt hij toch de plaats van Tom Cleverley in op het middenveld.

Slechte timing, zoveel was duidelijk. Op het ogenblik dat Villa de overgang van Gueye officieel bekend maakte, verspreidde het gerucht al gauw de ronde dat Fabian Delph héél dicht bij City stond.

Bij het ondertekenen van zijn nieuwe verbintenis in januari liet Delph een belachelijk lage release clause opnemen. City legde de gevraagde £ 8m op tafel en het vertrek van onze kapitein leek beklonken.

Een dag later was een onverwachte mededeling te lezen van de Engelse international op de officiële Villa website. Delph had geen intentie om te vertrekken en keek er naar uit om Villa op sleeptouw te nemen in de komende campagne.

Dat zelf medewerkers in de fanshops instructies hadden gekregen om alle Delph-posters weg te halen uit de winkels, versterkt het gevoel alleen maar dat iedereen – ook Villa – er heilig van overtuigd was dat Delph weg was.

Gelukkig voor ons heeft iets zijn gedacht doen veranderen. Nu nog Benteke.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s