Deano overwint Bruceball (again)

Maandagavond bekeek ik voor de wedstrijd nog eventjes een Newcastle podcast. De Geordies maakten een uitgebreide tactische analyse van de wedstrijd en hoe deze beslist zou worden. Maar als Villa fan wist ik wel beter. Het zou weer een typische Smith v Bruce wedstrijd worden.

En ja, Newcastle posteerde 5 man achterin, met een rij van 4 in het middenveld en een eenzame spits in Joelinton. Op een gegeven ogenblik sprak het balbezit 70-30 in het voordeel van Villa.

Er stond in de eerste periode best wel een stevige organisatie bij de bezoekers. Villa had de bal, maar de vrije ruimte was heel beperkt. De weinige kansen werden niet benut, tot Hourihane een vrijschop rustig langs de muur tegen de touwen krulde.

Brucey heeft dan wel gefaald bij Villa, een oog voor talent had hij wel. Met onder andere John McGinn, Conor Hourihane en Anwar El Ghazi heeft hij best wel aardig wat talent naar Villa Park gebracht. En laat het nu net de twee laatst genoemden zijn die voor de 2-0 zorgden.

Een standaardsituatie vanop links werd heerlijk in de kleine rechthoek gezwierd. Anwar had maar binnen te tikken en Villa Park kon ontploffen. Of toch niet? Dankzij de VAR vierde de Nederlander ingetogen en het was eventjes wachten op de herhaling om alle twijfels weg te nemen.

Na de onderbreking volgde een collectieve black-out, maar Tom Heaton keepte secuur. Newcastle geloofde in hun kansen en ging vrijer ballen. Alleen hebben ze Joelinton lopen. Onze Wes slikt regelmatig kritiek, maar deze (nog duurdere) Braziliaan haalde een ongezien zwak niveau.

Ook de inbreng van Andy Carroll en Dwight Gayle bracht geen zoden aan de dijk. Integendeel, Villa verzuimde de wedstrijd af te maken met onder andere wenkende kansen voor McGinn, Grealish en Wesley.

Uiteindelijk geen klagen. Met alweer een zwaar drieluik voor de boeg was het een vereiste dat de drie punten thuisbleven. Nu zonder druk naar Old Trafford, Het zal net geen tien jaar geleden zijn dat we er wonnen dankzij een doelpunt van Gabby Agbonlahor en hoewel de tegenstand deze keer zwakker is zou een overwinning daarom niet minder gevierd worden.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .