Walking in a Heskey Wonderland

Toen niemand het meer verwachtte, nam Aston Villa de drie punten mee uit de Black Country. Een laat doelpunt van Emile Heskey zorgde voor de perfecte start onder Gérard Houllier.

nullDe overwinning kwam allesbehalve vanzelf.  Zoals het een typische derby betaamt, ging het er soms bitsig aan toe. Pas drie minuten voor tijd kopte de herboren Emile Heskey het leer héérlijk voorbij de grabbelende Marcus Hahnemann.

De eerste 45 minuten waren voor Villa. En dat leverde na 25 minuten de verdiende voorsprong op. De gedreven Mark Albrighton leverde een gemeten voorzet af voor de insnijdende Stewart Downing, die van kortbij binnentikte. Voor de linkspoot meteen z’n derde van het seizoen.

Wolves leek evenwel niet aangeslagen en ging vrijwel onmiddellijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Brad Friedel diende tot tweemaal toe in te grijpen op doelpogingen van Kevin Doyle.

De thuisploeg heeft een te duchten thuisreputatie en dat vertoonde zich na de koffieonderbreking. De Wolves drongen Villa terug op de eigen helft en pompte de bal – vooral via lange inzendingen – de 16 in.

Op het uur deed Matt Jarvis Molineux eindelijk juichen. De buitenspeler zendde een indraaiende bal in. Die werd door niemand aangeraakt en de aan-de-grond-genagelde Friedel was geklopt.

Houllier bracht Gabby Agbonlahor in voor de moegestreden Albrighton en bang voor de tegenaanval nam Wolverhampton wat gas terug. De derby leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Stephen Warnock het leer op Heskey’s hoofd schilderde. Een kopbal uit het boekje gaf Marcus Hahnemann geen enkele schijn van kans.

De wedstrijd kreeg nog zes minuten blessuretijd, maar de bezoekers gaven geen krimp meer. Een uitstekende uitoverwinning voor Houllier en de jongens en zowaar alweer een dijk van een wedstrijd van Emile Heskey. Dat belooft…

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

2 reacties op Walking in a Heskey Wonderland

 1. belgium-brummie zegt:

  theres only one emile heskey
  theres only one emile heskey
  he used to be shite
  but now he’s alright
  walkin in a heskey wonderland!!!!

  fookin fantastic header had me jumping around in me living room shouting me head off,long may the new heskey play in the claret and blue of the gods!

 2. Sebbie zegt:

  he’s like a new signing isn’t he. i didn’t see the point in playing gabby wide tho, although can’t complain too much as we won!!! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s