Mignolet houdt Villa van verdiend puntengewin

Een own-doelpunt van Richard Dunne scheidde Sunderland en Aston Villa in het Stadium of Light. The Villans hadden kansen genoeg om Simon Mignolet te vloeren, maar het ontbrak aan efficiëntie voor doel.

nullMet deze clean sheet evenaarde de Belg Mignolet een clubrecord door drie wedstrijden na elkaar de nul te houden. Hij hield met enkele knappe reddingen en veel geluk Villa van een welverdiend punt.

Sunderland was nog ongeslagen op eigen bodem, maar kan amper scoren. In 9 wedstrijden troffen de Noord-Engelsen slechts 8 keer raak. Het was dan ook niet verwonderlijk dat the Black Cats via own-goal op voorsprong kwamen.

Een voorzet van Steed Malbranque werd aan de eerste paal knullig door Richard Dunne in eigen doel gewerkt.

Met de nodige dosis geluk had het er allemaal anders kunnen uitzien voor de jongens van Houllier. Na een knappe uitgespeelde actie trof Stewart Downing de paal.

Sunderland joeg een tweede doelpunt na en kwam dicht via Danny Wellbeck en Ahmed Elmohamady.

Na de kampswissel duwde Villa de thuisploeg naar eigen doel toe, maar het kon Mignolet niet kloppen. Ashley Young, Mark Albrighton en Richard Dunne kregen enkele mooie kansen voorgeschoteld, terwijl Jordan Henderson een poging van Steve Sidwell van de doellijn haalde.

De grootste kans van de wedstrijd viel voor Emile Heskey. Een lage schuiver vanop links werd gemist door Mignolet, waarop Heskey maar in te tikken had. De bonkige spits stapte over het leer en ook Ashley Young kon de rebound niet benutten.

Aston Villa zakt naar een 10e plaats. Zondag komen de buren uit Small Heath op bezoek.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s