Teleurstellend Villa lijdt eerste thuisnederlaag

Een dominant Arsenal FC heeft op overtuigende wijze Aston Villa hun eerste thuisnederlaag van het seizoen geschonken. Toch maakten the Gunners het hunzelf nog knap lastig, door Ciaran Clark tweemaal de aansluitingstreffer te laten aantekenen.

In de eerste wedstrijdhelft was het veldoverwicht voor de bezoekers. Villa was onnoemelijk zwak en maakte het hun tegenstander maar al te makkelijk.

Toch duurde het tot kort voor de kampwissel vooraleer Arsenal hun dominantie omzetten in doelpunten. Arshavin profiteerde in de 39ste minuut van een misverstand tussen James Collins en Luke Young, waarna hij naar binnen sneed en de Londenaars op voorsprong zette.

Enkele minuten later legde Samir Nasri op sublieme wijze de ruststand vast. De Franse middenvelder volleyde op de rand van het strafschopgebied een corner in één keer tegen de touwen van de hulpeloze Brad Friedel.

Het had er alle schijn naar dat het over en out was voor the Villans. In de eerste 45 minuten werd niet één keer richting bezoekend doel getrapt.

Houllier greep in en verving de onzichtbare Robert Pires door Nathan Delfouneso. Villa herleefde en kreeg via Ciaran Clark zijn eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Clark’s heerlijke volley deed meteen de netten bol staan. De bezoekers protesteerden voor hinderlijk buitenspel vanwege John Carew, maar daar had de referee geen horen naar.

De nieuwe hoop was echter van korte duur. Vier minuten later maakte Marouane Chamakh er op aangeven van Tomas Risicky echter alweer 1-3 van, waardoor de wedstrijd gespeeld leek.

The Lions klauwden zich niettemin opnieuw de wedstrijd in. Met nog twintig minuten voor de boeg kopte Ciaran Clark de 2-3 tegen de netten.

De hernieuwde hoop werd niet meer vertaald in doelrijpe kansen. In blessuretijd haalde Jack Wilshere alle spanning uit de wedstrijd door de eindstand te bepalen op 2-4.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s