Villans trekken aan korste eind op Ewood Park

Twee doelpunten van Morten Gamst Pedersen waren genoeg om Blackburn Rovers de overwinning te schenken op Ewood Park.

De Rovers, voor het eerst aantredend onder Indisch beheer, scoorden op cruciale momenten in de wedstrijd waardoor er een einde werd gemaakt aan Villa’s ongeslagen reeks van 5 zonder nederlaag.

In de blessuretijd van de eerste periode krulde Petersen een vrijschop vanop de zijkant rechtstreeks in doel. Een knullig weggeschonken vrijschop, dat wel. Stephen Warnock revancheerde zich dom op El Hadji Diouf, die eerder zijn ex-ploegmaat een tik verkocht had.

Het gaf Petersen de kans om het leer een laatste keer voor doel te zwiepen. Friedel, die de ganse wedstrijd onzeker acteerde op hoge ballen, ging onder de bal door en het stond 1-0.

In de eerdere 45 minuten zagen we een zeer matige wedstrijd. Allardyce liet in zijn gekende stijl de thuisploeg zeer fysisch optreden, terwijl Villa slechts een schim was van de ploeg die Man Utd zo liet zweten.

Op rare ogenblikken lieten the Villans tonen wat ze in hun mars hadden. De anders onzichtbare Stephen Ireland liet Stewart Downing richting doel vertrekken, maar de lage schuiver was niet goed genoeg om Robinson te verschalken.

Het was pas na de kampswisseling dat de jongens van Gérard Houllier vuur in de partij staken. Ashley Young sneed vanop links naar binnen en het zwevend schot zette Robinson aan het werk. Luttele ogenblikken later kopte diezelfde Young een voorzet van Downing tegen de dwarsligger.

Ondanks het er alle schijn naar had dat Villa zou gelijkmaken, bleven de Rovers levensgevaarlijk op de counter.

De slapende Stephen Ireland werd gemakkelijk de bal ontfutseld, waardoor Diouf richting doel kon vertrekken. Gelukkig voor Ireland redde Richard Dunne met een ultieme tackle de meubelen.

Uitstel van executie zo bleek. De verdediging kon een hoekschop niet wegwerken en Pedersen tikte van kortbij zijn tweede van de namiddag tegen de touwen.

Villa was niet in staat de thuisploeg te bedreigen, op een kopkans van de ingevallen Chris Herd na. Het mocht nog van geluk spreken dat Diouf een open kopkans nog onbenut liet.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s