Birminghamse derby ontsiert door rellen

Birmingham City was woensdag Aston Villa de baas in de kwartfinales van de League Cup. Op eigen veld wonnen The Blues de derby met 2-1 van The Villans. Voor de fans van de thuisclub reden voor een “feestje”.

Sebastian Larsson bracht Birmingham na twaalf minuten met een penalty op voorsprong. Gabriel Agbonlahor zette de 1-1 op het scorebord en het duel leek op een verlenging af te koersen. Zes minuten voor tijd besliste Nikola Zigic het duel in het voordeel van Birmingham.

Direct na het laatste fluitsignaal bestormden de fans van de thuisploeg het veld van St. Andrews. Zij zetten koers richting het uitvak, waar duizenden Villa-supporters verbleven. Wat begon met gezang en pesterijtjes, draaide al snel uit op ongeregeldheden.

Birmingham-fans bekogelden de supporters van Villa onder meer met vuurpijlen. De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om beide supportersgroepen uit elkaar te houden. Dat leek lang goed te gaan, maar buiten het stadion slaagden de rivaliserende fans er toch in elkaar te bereiken.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s