Degradatiespook om de hoek

De Kerstwedstrijden brachtten Aston Villa weinig beterschap. Een thuisnederlaag tegen de 10 van Spurs en een pandoering op Eastlands later lijkt het een zéér lang seizoen te zullen worden voor the Villans.

Op Boxing Day was Tottenham Hotspur een maatje te groot voor onze Villans. Gérard Houllier verraste vriend en vijand door op het middenveld Jonathan Hogg te linken aan de terugkerende Fabian Delph. Villa viel te licht uit op het middenveld en kwam 0-1 achter via Van der Vaart. Op het halfuur werd Jermaine Defoe uitgesloten voor the Spurs, maar veel veranderde er niet aan het spelbeeld.

Na de kampwissel kreeg Villa het initiatief toebedeeld, maar deed daar bitter weinig mee. Het was Rafael Van der Vaart die na een snelle uitbraak de 0-2 op het bord prikte. Een perfect uitgespeelde counter, à la Villa op zijn Martin O’Neills. Mark Albrighton milderde uiteindelijk nog tot 1-2.

Zoals de Engelse traditie het wenst, werd er dinsdagnamiddag opnieuw gebald. Een trip naar het City of Manchester Stadium, waar Citeh – met Barry en Milner op de bank – Villa zou afslachten. Een mens ziet soms dingen aankomen van ver.

Reeds vroeg in de wedstrijd prijkte de 3-0 op het scorebord. Mario Balotelli tot tweemaal toe (waarvan 1 op de stip) en Joleon Lescott (al dan niet over de lijn) zorgden voor de doelpunten.

Na de onderbreking beging Albrighton een fout in de zestien, waardoor Balotelli de vierde Italiaan werd die een hattrick scoorde in de Premier League.

Over beide partijen valt best zo weinig mogelijk te zeggen. De goesting en de wil om er iets van te maken was afwezig, zowel van de spelers uit als de technische staf. Een Houllier en McAllister die erbij zaten alsof ze bevroren waren van de koude en allerminst moeite deden, de verdediging die kaas met grote gaten was,… En als kers op de taart wonnen Fulham, Blackpool en Blackburn hun uitwedstrijden. Merry Christmas…

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

2 reacties op Degradatiespook om de hoek

  1. Lars zegt:

    ’t is te hopen dat ze dieje french fecker zo rap mogelijk aan de deur zetten

  2. ronne zegt:

    Nog nen antifan! Aangenaam 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s