Villa tast diep voor Bent

Deze avond bevestigde Aston Villa met trots dat het Darren Bent overneemt van Sunderland. De Engelse international verbindt zijn lot voor 4,5 seizoenen aan the Villans.

Om deze toptransfer te bewerkstelligen, diende Randy Lerner diep in zijn zakken te tasten. Het betaalt the Mackems een slordige £ 18m, dat kan oplopen tot £ 24m via bonussen. Daarmee wordt het transferrecord van de club verpulverd met enkele miljoenen.

Zondagavond diende Bent bij het bestuur van Sunderland een transferverzoek in. Daarna ging het snel. Darren maakt zijn debuut komende zaterdag op Villa Park tegen Manchester City.

Bent is uitermate tevreden met zijn overstap. “Aston Villa is een enorm grote club. Op het moment dat ik wist dat men interesse had, wilde ik daar spelen. Er lopen hier topspelers rond en de ambities van de trainer en de voorzitter zijn groot.”

Doelpunten maken is dit seizoen waar het schoentje wringt. Stewart Downing is clubtopschutter met 5 doelpunten en vooral de spitsen vinden moeilijk de weg naar de netten. Met Bent is dit euvel hopelijk opgelost.

Sinds augustus 2005 maakte de aanvaller 81 goals in de Premier League. In diezelfde periode slaagden alleen Didier Drogba en Wayne Rooney erin vaker doel te treffen. Beiden 82 keer… Zaterdag twee doelpunten tegen Citeh dan maar?

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s