Geen bezoek aan Wembley dit jaar

Ook dit jaar zal Aston Villa geen beker mogen bijzetten in de rijkgevulde trofeeënkast. Woensdagavond was een veredeld B-elftal kansloos op Eastlands.

Na de League Cup-overwinning van de rivalen uit Small Heath, bevestigde manager Gérard Houllier aan iedereen die het mocht horen dat prijzen pakken hét doel was in de nabije toekomst. Echter, van deze stelling viel in het City of Manchester Stadium weinig van te merken.

Houllier verbaasde vriend en vijand door de onervaren Chris Herd en Fabian Delph, die deze week een nieuw 4-jarig contract tekende, op de beide backposities te posten. Delfouneso bevond zich op de voor hem ongebruikelijke rechtsbuiten en centraal werd Barry Bannan aan zijn lot overgelaten door de meer ervaren Stiliyan Petrov en Michael Bradley.

Na amper een kleine 5 minuten spel keken the Villans op een achterstand aan. Een corner belandde voor de voeten van Yaya Touré en de ex-Beveren man schoot van kortbij het leer tegen de touwen. Het zou een lange avond worden…

Aanvankelijk reageerde Villa goed en kon het dreigen via Gabby Agbonlahor. Maar toen Mario Balotelli door de buitenspelval glipte en de 2-0 op het scorebord prikte, was het over en uit voor de bezoekers. Man City hield de wedstrijd onder controle en Villa kon de bal enkel bijhouden tot aan hun eigen middenlijn.

Met nog 20 minuten spel hoopte Gérard Houllier met de inbreng van Ashley Young en Stewart Downing de aansluitingstreffer te kunnen vinden. Maar net toen beide heren hun klaarmaakten, zorgde David Silva voor de doodsteek: 3-0.

Exit Villa en het leek erg op het Moskou-debacle onder Martin O’Neill….

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s