Villans rapen weer niets uit boeiend spektakelstuk

Aston Villa slaagt er maar niet in om zich uit de degratiezorgen te werken. Nadat het tot tweemaal toe op voorsprong was gekomen, ging het in de slotfase opnieuw mis. In het Reebok Stadium werd het 3-2 voor de plaatselijke Wanderers.

Darren Bent lukte in zijn voorbije confrontaties met Bolton reeds 10 doelpunten. Ook zaterdag had hij amper een kwartier nodig om zijn goaltje mee te pikken. Kyle Walker zette zich door op de rechterflank en Villa’s doelpuntenmachine had maar binnen te duwen.

Toch had de Engelse international luttele minuten eerder kunnen en vooral moeten scoren. Na een doorsteekpass van Ashley Young kwam hij oog in oog met Bolton-goalie Jaaskelainen, maar talmde té lang en “vergat” uiteindelijk de bal.

Hoewel het er alle schijn naar had dat Villa met een voorsprong de rust inging, gaven de jongens van manager Houllier het uit handen na een standaardsituatie. Een corner werd ongehinderd binnen gekopt door oude bekende Gary Cahill.

Na het verplicht kwartiertje rusten trokken de bezoekers ten aanval. Darren Bent zag een poging van kortbij afgeblokt en de daaropvolgende rebound van Young werd gepareerd door de lokale doelman.

Nadat Stewart Downing een andere doelrijpe kans de nek omwrong, schonk Mark Albrighton Aston Villa op het uur de oververdiende voorsprong.

De wedstrijd leek even later helemaal gespeeld toen David Wheater Ashley Young foutief stopte in het zestienmetergebied. Jaaskelainen had Young’s strafschop vorige week tegen Blackburn goed bestudeerd en kon de elfmeter pareren.

In het slotkwartier werd de gouden driepunter simpel ten grabbel gegooid. Eerst schonk de verdediging Cahill – op alweer een standaardsituatie – een zee van ruimte en in de 86′ kon Klasnic, na – inderdaad – een vrijschop, de winning goal aantekenen.

Met de komst van de buren uit Wolverhampton, staat er binnen twee weken tijd een regelrechte zespuntenwedstrijd op het menu. En in tussentijd best eens trainen op stilliggende fases?

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Een reactie op Villans rapen weer niets uit boeiend spektakelstuk

  1. Sebbie zegt:

    Cahill-Clark partnership in de verdediging had anders wat kunnen worden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s