Trefzekere Bent helpt Villans aan belangrijk punt

In een zonovergoten Goodison Park deelden het plaatselijke Everton en Aston Villa de punten in een boeiend en doelpuntrijk kijkstuk.

Een laat penaltydoelpunt van Leighton Baines weerhield Villa een belangrijke driepunter te boeken om zo de degradatiezorgen te verlichten.

De eerste helft startte veelbelovend met kansen aan beide zijden. Dé kans viel echter voor de thuisploeg. Jermaine Beckford kon ei zo na profiteren van een zwakke terugspeelbal van Kyle Walker, maar Brad Friedel pareerde knap.

De Tottenham-loanee, doorgaans één van de beteren, had niet zijn beste dagje. In de 38e minuut werd hij opnieuw makkelijk de bal afgesnoept en deze keer had Leon Osman geen genade: 1-0 Everton. Het leek weer 1 van deze wedstrijden te zullen worden.

De scheve situatie werd echter direct na aanvang van het tweede speelstuk rechtgetrokken. Stewart Downing kende een goeie midweek met de Engelse nationale ploeg en trok deze prestatie door zaterdag. Hij bezorgde vanop rechts een assist naar Darren Bent, die lekker hoog de gelijkmaker binnentrapte.

Iets na het uur kreeg het scheidsrechterlijke trio Goodison Park op hun dak. Een loeier van Beckford was via de dwarsligger al dan niet over de doellijn gegaan, maar zowel televisiebeelden als de lijnrechter konden geen uitsluitsel brengen.

Villa profiteerde van het concentratieverlies bij de thuisploeg en een lange bal van Friedel belandde na enkele tussenstations bij Darren Bent. Bent tikte zijn 5e in 9 wedstrijden voor the Villans tegen de touwen.

Toch konden de mannen van Gérard Houllier alweer geen voorsprong vasthouden. Jagielka ging gewillig neer over het uitgestrekt been van Jean II Makoun en Baines bracht Everton langszij vanop de stip.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s