Villa doet gouden zaak

In de strijd om het behoud heeft Aston Villa een gouden zaak gedaan door met het kleinste verschil te winnen van Newcastle United. De meeste andere concurrenten verzuimden immers te winnen.

Aan het laatste bezoek aan Villa Park hadden the Geordies geen al te beste herinneringen. Gedreven door de revanchegevoelens kwam Newcastle het eerst aan het venster piepen. Enfant terrible Joey Barton kopte over het doel van Friedel.

Ook de volgende doelpoging was voor de bezoekers. Debutant Nile Ranger besloot mak in de armen van Friedel.

Villa Park ging gebulkt onder de stress dat een – onverwacht – degradatiebattle met zich meebrengt. De eerste poging van Villa deed meteen deze stemming omslaan.

Een inswingende vrijschop van Ashley Young werd via James Collins tegen de touwen geknikt.

Even later werd de score ei zo na verdubbeld toen Stewart Downing het leer voor doel bracht, maar Darren Bent mis timede zijn détente.

In de laatste ogenblikken van de eerste helft leverde Jean II Makoun dé pass van de wedstrijd af. Bent aarzelde niet en prikte de bal in doel. Veel reden tot euforie was er niet, want het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede 45 minuten zagen we een onzekerder Villa acteren, maar toch kreeg het enkele wenkende kansen om de wedstrijd af te maken. Gabby Agbonlahor en Ashley Young zagen hun pogingen gepareerd door Steve Harper.

Pas naar het einde toe kwam Newcastle gevaarlijker opzetten. Peter Lovenkrands kon moederziel alleen koppen, maar Friedel was bij de pinken.

In blessuretijd zag diezelfde Lovenkrands een nieuwe onderneming gestuit door de voeten van de Amerikaanse goalie, inmiddels 40 lentes jong.

Een allerlaatste vrijschop van de voet van Ryan Taylor ging over het kader.

Volgende week wacht een belangrijke verplaatsing naar een andere concurrent, West Ham. Mits winst op Upton Park ziet de rest van het seizoen er weer rooskleuriger uit.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s