Late treffer stelt Villa veilig

Een laat kopbaldoelpunt van Gabriel Agbonlahor bracht Aston Villa naar de top helft van de Premier League en West Ham richting Championship.

De wedstrijd op Upton Park was misschien wel de belangrijkste van deze campagne. Een nederlaag tegen the Hammers en Villa zou opnieuw recht in de miserie belanden, mits winst kon het een stevige bonus uitbouwen op de ploegen onderaan het klassement.

Dankzij deze belangrijke driepunter werd de drempel van 40 punten bereikt en met nog 5 wedstrijden voor de boeg lijkt het degradatiespook definitief verdreven.

Voor beide ploegen was dit dus eigenlijk een must win-game. De Cockneys in het stadion werden opgefokt door enkele luchtbellen die voor de wedstrijd rond werden geblazen en ook de spelers toonden zich gedreven om er het beste van te maken.

Na amper twee minuten spel was het al bingo.  Een hoekschop werd door ex-Villan Thomas Hitzlsperger tot bij Robbie Keane gekopt, die van dichtbij de 1-0 tegen de netten prikte.

Ook Ashley Young speelde een grote rol bij het openingsdoelpunt van the Hammers. Terwijl zijn ploegmaten overtuigd waren dat Keane buitenspel stond, talmde Young iets te lang bij de paal, waardoor hij de spits onside speelde.

Het schudde hem wakker en de vinnige aanvaller zou zijn beste wedstrijd voor Villa spelen sinds lange tijd.

Young ging tot tweemaal toe zijn kans vanop afstand. Eerst werd zijn poging gedevieerd, even later tipte Rob Green het leer naast de paal. Aan de overkant zette Carlton Cole Friedel aan het werk.

West Ham miste zijn invloedrijke middenvelder Scott Parker en liet het initiatief over aan the Villans. Darren Bent kon iets voor het halfuur juichen, maar zijn – overigens geldig – doelpunt werd afgekeurd voor een duwfout op Jacobsen.

Het was slechts afstel voor de Engelse international. Luke Young bracht het leer voor doel en Bent knikte overhoeks binnen.

Na de koffiepauze vloog Villa furieus uit de startblokken. Bent zette Green meteen aan het werk, terwijl Cole een kopbal van James Collins vlak voor de lijn weghaalde.

De bezoekers brachten fraai voetbal, maar lieten het te vaak afweten in de beslissende zone. Toch moest Rob Green alles uit de kast halen om een vrijschop van Ashley Young uit zijn doelvlak te rammelen.

Daartegenover kon West Ham slechts dreigen na mistasten in de bezoekende verdediging. Miscommunicatie tussen Friedel en Dunne leidde ertoe dat Carton Cole er zijn voet tussen stak, maar zijn lob belandde naast doel.

In de slotfase leken beide ploegen genoegen te nemen met de puntendeling. Toch zat het venijn nog in de staart van de wedstrijd.

De onvermijdelijke Ashley Young zette Zavon Hines makkelijk te kakken en Gabby Agbonlahor kon van dichtbij de winning goal aantekenen.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s