Villans leggen Emirates zwijgen op

In het laatste uitduel van deze lopende campagne heeft Aston Villa voor een stunt gezorgd door te gaan winnen op het veld van Arsenal. Daarmee is het ook definitief gered.

Het werd een droomstart voor de jongens van caretaker manager Gary MacAllister. Darren Bent scoorde binnen het eerste kwartier twee doelpunten.

Op aangeven van Kyle Walker tipte Bent het leer netjes voorbij de uitstormende Arsenal-goalie Szczesny diagonaal in doel.

Luttele minuten later was de verstomming compleet in het Emirates Stadium. Een doorsteekballetje van Ashley Young bracht Bent voor een tweede keer oog in oog met Szczesny en opnieuw maakte de Engelse international het af: 0-2 na amper een kwartier spel.

Arsenal had er alle belang bij punten te pakken want het dreigt zijn derde plaats nog te verliezen aan kersvers bekerwinnaar Manchester City.

The Villans lieten het initiatief aan de thuisploeg, maar het duurde tot op het halfuur vooraleer the Gunners echte dreiging produceerden.

Ramsey stond op het punt uit te halen richting doel, tot een tackelende Richard Dunne de bal kwam ontfutselen. Het rood-witte gedeelte schreeuwde moord en brand voor strafschop, toch had scheidsrechter Oliver hier geen oren naar.

Ook het laatste wapenfeit van de eerste wedstrijdshelft was voor Arsenal. Van Persie trof de paal.

Na de onderbreking eisten the Gunners logischerwijze het leeuwendeel van het balbezit op. Kansen bleven evenwel schaars. Kieran Gibbs kwam oog in oog met Friedel, maar de veteraan hield Villa overeind.

Een kwartier voor affluiten had de wedstrijd in een defintieve plooi kunnen liggen. Ashley Young haalde uit van iets buiten het zestienmetergebied, Szczesny pareerde. Ook de rebound van Downing werd in twee tijden gestopt door de jonge Poolse doelman.

In de 88e minuut tekende Van Persie de aansluitingstreffer aan, nadat eerder een doelpunt van Chamakh werd afgekeurd voor duwen.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

3 reacties op Villans leggen Emirates zwijgen op

 1. Sebbie zegt:

  woop woop, that’s more like it….

  great finish by darren b, what a signing he’s been, kept us up didnt he…

 2. paulie zegt:

  fookin great team performance eh sebs if they could give it there all like this every week we wudnt be in the shit that were in now would we!!!!bents gonna get more than 20 next season wait n see….ya going next week?

 3. Sebbie zegt:

  nah mate, have only been to one game this season, trying to save some cash for me new house and upcoming wedding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s