Seizoen in stijl afgesloten

Met onverhoopte overwinningen tegen respectievelijk Arsenal en Liverpool heeft Aston Villa een leuk einde gebreid aan een teleurstellend seizoen. Een dol “Relegation Sunday” zag Villa uiteindelijk nog 9e worden, terwijl naast West Ham ook Blackpool en Birmingham naar de Championship zakken.

Op deze laatste speeldag had Liverpool er nog alle belang bij om een overwinning te boeken, wou het nog kans maken op Europees voetbal. Toch bleef de wedstrijd lang op slot.

Pas op het halfuur ging Villa een versnelling hoger spelen. Een lange voorzet belandde tot bij Stewart Downing en de Player of the Season knalde keihard binnen.

Na de onderbreking was er even druk van de Reds, maar Brad Friedel was bij de les. De 40-jarige goalie redde knap op een poging van Raul Meireles.

Voor het talrijk opgekomen publiek was de tweede helft slechts een nevenspel, de volle aandacht ging naar de degradatiestrijd tussen Wigan, Blackpool, Birmingham, Wolverhampton en Blackburn.

De virtuele degradatie veranderde bij elk doelpunt en de buren uit Small Heath leken zich te zullen redden na de gelijkmaker van Craig Gardner in de slotfase van hun partij op Spurs.

Maar Stephen Hunt’s aansluitingstreffer voor Wolves tegen Blackburn bezegelde het lot van de Heathens. Twaalf weken na de Carling Cup-winst werd degradatie bezegeld, iets wat menig Villa fan nog tot de late avond zou vieren.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s