Verlaten Wing Wonders hun nest?

De kans is niet irreëel dat Aston Villa het volgend seizoen dient te rooien zonder sterkhouders Ashley Young en Stewart Downing. Na de matige campagne zijn er meerdere kapers op de kust.

In januari 2007 waren the Villans concurrenten als Tottenham en West Ham voor om de jongste sensatie Ashley Young aan te schaffen. Het betaalde daarvoor een slordige £ 9.8m aan Watford.

Voor vele critici werd het betaald bedrag aanzien als een serieuze gok, maar de flankmiddenvelder bloeide helemaal open en schopte het tot volwaardig Engels international.

Villa probeert reeds een jaar het lopend contract van Young open te breken, maar de bijna 26-jarige speler hield tot nu toe de boot af. Manchester United en Liverpool zochten in januari toenadering, maar vingen toen bot bij Randy Lerner.

Het heeft er alle schijn naar dat er in de eerstkomende weken wél een overgang in de maak zit. Ofwel vertrek Ashley deze zomer voor een prikje, ofwel verkast hij op het einde van de volgende campagne zonder enige vorm van vergoeding.

Welingelichte bronnen melden trouwens dat een verhuis naar Old Trafford  voor een £ 15m slechts een kwestie van tijd is. Jammergenoeg hebben diezelfde bronnen in een verleden een betrouwbaar hitratio.

Ook de andere sterkhouder op het middenvelder, Stewart Downing, deed vandaag opmerkelijke uitspraken tegenover de pers.

“Ik weet dat de club me graag langer wil binden, want mijn contract loopt over twee jaar af,” laat Downing weten. “Maar ik bevind me op een kruispunt in mijn carrière. Daarom vind ik het geen goed idee me nu vast te leggen. Ik wil op een gegeven ogenblik Champions’ League spelen.”

Amper een maand geleden vielen andere woorden te horen bij de ex-Middlesbrough man. Toen verklaarde hij dat hij zelfs bij een degradatie zou blijven, uit dankbaarheid voor het vertrouwen dat men in hem stelde na zijn zware beenbreuk. Of hoe zaakwaarnemers spelers kunnen beïnvloeden…

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verlaten Wing Wonders hun nest?

  1. Ronne zegt:

    Als ze alle2 gaan mag er zwaar geld van gemaakt worden… Jammer genoeg is onze Amerikaanse vriend fan van centjes incasseren én niet spenderen. Tis trouwens het moment om diep te tasten Randy want ik zie ze liever niet vertrekken. Net overgangsjaar achter de rug, paar goeie jongeren zien opstaan. Geld inpompen en kwaliteit kopen en we doen mee voor de subtop!

  2. Sebbie zegt:

    The General liet onlangs weten dat er geen enkele spelers reeds is vertrokken die hier niet hetzelfde werd voorgeschoteld qua voorwaarden, wellicht doelend op Barry en Milner. Maar natuurlijk spelers die niet happy zijn, kunt ge moeilijk houden tegen hun zin…

    Trouwens, als Ash gaat (matter of time) naar Man U, dan gaat hij tenminste naar een ploeg die wél succesrijk is ipv Citeh voor ’t geld. Eens Citeh is waar ze willen staan (of bijna) zullen ze maar rap verkocht worden.

    En Downing? Tja? What to say? ’t Blijft media natuurlijk, in hoeverre is alles waar wat hij zei/uit context gerukt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s