Houllier en Aston Villa uit elkaar

Gérard Houllier is niet langer manager van Aston Villa FC. Dat deelde de club gisterenavond mee. De club is zijn zoektocht naar een nieuwe man reeds gestart.

Hoewel de 63-jarige Fransman pas in september het roer overnam bij Villa, zal hij zijn 9 maanden bij de club niet gauw vergeten.

Een tegenvallende campagne, samen met incidenten op Liverpool en Manchester City, leidde tot zwaar ongenoegen bij de supporters.

Er bovenop kreeg hij in april opnieuw te maken met hartproblemen.  Daardoor was Houllier de laatste vijf competitiewedstrijden niet in staat om op de bank te zitten.

Beide partijen hebben nu in onderling overleg besloten om uit elkaar te gaan. Natuurlijk kwam dit ‘vrijwillig’ vertrek beter uit voor de clubleiding, want Houllier had maar al te graag doorgedaan.

“Ik ben teleurgesteld dat ik volgend seizoen niet als manager aan Aston Villa ben verbonden”, reageerde Houllier. “Mijn gezondheid is sinds april flink verbeterd. Ik ben van plan om me de komende maanden te concentreren op mijn herstel, alvorens ik hopelijk terugkeer in het voetbal.”

De club maakt geen verdere details bekend tot er een nieuwe manager gevonden is. De namen van Carlo Ancelotti, Rafa Benitez, David Moyes en Mark Hughes duiken het meeste op in de geruchtenmolen, maar net als vorig jaar kan de nieuwe man uit totaal onverwachte hoek komen.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s