Villans winnen alweer niet tegen zwak broertje

Nadat een week geleden troosteloos gelijk werd gespeeld op het veld van Wigan, raakten de jongens van Alex McLeish ook op Ewood Park niet verder dan een puntendeling.

Aston Villa had nochtans controle over de eerste 45 spelminuten. Blackburn speelde met de daver op het lijf en het thuispubliek keerde zich al vlug tegen hun eigen spelers.

Onder impuls van Charles N’Zogbia en Stephen Ireland speelde Villa enkele wenkende kansen bij elkaar, maar Paul Robinson bewees dat hij nog niet afgeschreven is op het hoogste niveau.

Toch diende de gewezen Engelse Nr 1 zich gewonnen te geven op een pegel van N’Zogbia, nadat Carlos Cuéllar op wandel ging tussen de Rovers-verdediging.

Net voor de onderbreking schudde Robinson een knappe reflex uit zijn mouwen om zo een tweede doelpunt voor N’Zogbia te voorkomen.

Blackburn-manager Steve Kean veranderde zijn systeem en bracht David Dunn in. Een tactisch geslaagde zet, want de tweede helft was volledig voor de in-degradatienood-verkerende thuisploeg. Het voetbalde zelfs meer dan 60% balbezit bij elkaar.

Shay Given reageerde attent op kansen van Junior Hoilett en Gamst Pedersen.

Net toen Villa leek stand te houden, kopte Scott Dann de gelijkmaker van dichtbij tegen de touwen.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s