Derby eindigt zoals het begon

West Brom en Aston Villa deelden de punten in een scoreloos gelijkspel, dat nochtans gekruid was met de nodige doelkansen.

Dit zwaar bevochten puntje brengt Villa zo een stapje dichter bij de redding, nadat QPR en Blackburn dit weekend geen punten konden rapen. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg kruipt Villa richting redding.

Alex McLeish, zwaar onder vuur na de verloren verliespartij tegen Bolton, liet het veldwerk over aan zijn assistent, Peter Grant. McLeish zelf bleef de ganse wedstrijd vastgekluisterd aan zijn zitje.

Villa had de kansen om te winnen, maar mocht Shay Given dankbaar zijn toen die diep in blessuretijd nog met een ultieme redding WBA van de drie punten hield.

Eerder keerde Carlos Cuéllar reeds een poging van de doellijn en had Alan Hutton altijd rood moeten krijgen voor handspel in zijn eigen zestien. Hutton speelde zo pover, dat men gauw ex-spelers als Ulises De La Cruz zou beginnen ophemelen.

Maar ook onze Villans kregen enkele dotten van kansen. Gabby Agbonlahor verscheen in de eerste periode tot tweemaal toe voor Ben Foster. Het gebrek aan zelfvertrouwen was eens te meer zichtbaar bij de Engelse international.

Na de break verzuimden ook Charles N’Zogbia, Emile Heskey en Ciaran Clark de bal tegen de touwen te jagen.

Al bij al een punt gewonnen in deze deprimerende strijd tegen het behoud.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s