Flash on: Brett Holman

Met Brett Holman, Karim El Ahmadi en Matt Lowton vervoegden reeds drie nieuwe gezichten Aston Villa. We stellen ze één voor één voor…

In tegenstelling tot El Ahmadi en Lowton is Holman geen transfer van nieuwbakken coach Paul Lambert, maar tekende hij reeds een voorcontract tijdens het bewind van Alex McLeish. De Schot haalde Holman transfervrij weg bij het Nederlandse AZ Alkmaar.

De 28-jarige Australiër kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten. Na zijn debuut in 2006, trok hij reeds 53 maal het shirt van zijn thuisland aan. Daarin wist hij 8-maal te scoren.

Aanvankelijk waren de Aussies niet volledig overtuigd in de kwaliteiten van Brett en werden zijn selecties bekritiseerd. Dit veranderde toen hij zijn kans greep in de – voor Australië teleurstellende – Wereldbeker van 2010. Hij groeide uit tot de smaakmaker van het elftal en is tegenwoordig een certitude bij de Socceroos.

Op clubniveau spendeerde Holman geruime tijd van zijn profcarrière in Nederland. Feyenoord haalde hem in 2002 weg uit Australië, maar hij zou nooit de kleuren van de Rotterdammers verdedigen.

Vier jaar lang werd hij uitgeleend aan de kleinere stadsgenoot Excelsior. Na twee seizoenen NEC Nijmegem betaalde Louis Van Gaal 3 miljoen € om hem naar Alkmaar te brengen.

Toch was het pas onder Dick Advocaat dat Holman zich doorzette bij de Nederlandse subtopper. Zijn fijne prestaties, onder andere tegen Standard, waren Alex McLeish dus niet onopgemerkt voorbij gegaan. Benieuw of Lambo er wat in ziet…

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s