Jonge Villans leggen Anfield zwijgen op

Een jong Aston Villa ging met duidelijke 1-3 cijfers winnen op Anfield Road, thuishaven van Liverpool. Dankzij deze belangrijke driepunter klimt Villa opnieuw uit de degradatiezone.

Met een gemiddelde leeftijd van amper 23 jaar was dit Aston Villa het jongste team uit de Premier League dit seizoen. Toch waren de jonkies niet onder de indruk van het historisch stadion.

Reeds in de eerste minuut werd een eerste waarschuwing richting Reina verstuurd. Benteke kopte de vrijschop van Barry Bannan recht op de Spaanse goalie.

Gestuwd door een mogelijke eerste 9 op 9 in 2 jaar nam Liverpool in de beginfase de controle over de wedstrijd. Downing, tegenwoordig een linksachter, verstuurde een voorzet vanop links en Lichaj ontzette de bal ei zo na in eigen doel.

Enkele minuten later alweer de ex-Villa man die voor het gevaar zorgde. Downing kneep naar binnen en pegelde met zijn mindere rechter net naast de kooi van Guzan.

Chris Herd liet zich het leer te makkelijk afsnoepen door Suarez en de thuisploeg leek de score te zullen openen. Nathan Baker gooide er zich evenwel nog magistraal voor en weg was de kans.

Het duurde tot de 29e minuut vooraleer the Villans zich lieten zien. Holman bereikte Benteke, die van een klein beetje verkregen ruimte gebruik maakte om te draaien en vanuit stand de bal voorbij de kansloze Pepe Reina te knallen.

Weimann had luttele minuten later de 0-2 aan de voet. Glenn Johnson speelde onder druk te kort terug op Reina, waarop de Oostenrijker als eerste reageerde. Tot grote opluchting van de thuisaanhang belandde zijn poging op het dak van het doel.

Het zou maar uitstel van executie betekenen. Wat daarna volgde was Barca-niveau. Samenspel tussen Bannan, Benteke en Weimann leidde tot een subliem hakje van Benteke tot bij Weimann, die krukdroog de 0-2 aantekende. Een kandidaat voor doelpunt van het jaar.

De tweede helft werd pas op gang gefloten of Liverpool claimde een strafschop na vermeend trekwerk van Ciaran Clark op Skrtel.

In de 51e minuut verloor de ingevallen Joe Cole de bal aan Brett Holman. De Australiër vond Benteke die een gezondheidswandeling mocht doen in de thuisverdediging. Oog in oog met Reina faalde de Belg niet en telde Liverpool definitief uit.

Daarna beperkte Villa zich tot het behouden van de veilige voorsprong. Pas in de slotfase kon Steven Gerrard milderen, nadat hij een dwarrelend schot van richting deed veranderen.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s