Dawkins krijgt nieuwe kans in Premier League

Simon Dawkins is zowaar de tweede speler dat Paul Lambert haalde op Transfer Deadline Day. Dawkins wordt tot het einde van het seizoen geleend van reeksgenoot Tottenham Hotspur.

Dat Dawkins nog onder contract staat bij Tottenham, mag eigenlijk best wel een wonder heten. Op 17-jarige leeftijd tekende hij een profcontract bij de Noord-Londense outfit, maar de rode draad in zijn prille carrière is blessureleed.

Na een uitleenbeurt bij Leyton Orient werd de verbintenis tussen de vleugelmiddenvelder en Tottenham verbroken. Hij testte bij clubs als Strasbourg en Celtic, maar keerde toch terug naar the Spurs om te revalideren. Uiteindelijk overkwam de strijdvaardige Dawkins zijn problemen en werd beloond met een nieuwe verbintenis bij the Spurs.

Hij werd onmiddellijk uitgeleend aan het Amerikaanse San Jose Earthquakes. De voorbije twee seizoenen ontpopte de inmiddels 25-jarige speler zich tot één van de smaakmakers van de MLS.

Alles leek erop dat Wigan Dawkins een nieuwe kans zou aanbieden in de Premier League. Nadat hij de voorbije tien dagen had meegetraind met the Latics, leek een overgang in de maak. Tot Paul Lambert de kwieke winger dus van onder Wigan’s neus afsnoepte.

Dawkins’ contract met de Spurs eindigt na dit seizoen. Mocht hij meevallen, kan Villa hem in de zomer een contract aanbieden. Hopelijk eentje voor de Premier League…

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s