Aston Villa – NextGen Winners 2013

De -19-jarigen wonnen in het Paasweekend de NextGen-Cup, zeg maar de Champions League voor jeugdploegen. Vrijdagavond was het de meerdere van Sporting Lissabon en in de finale werd Chelsea langszij gezet.

Villa v Sporting 3-1

Aanvankelijk hadden de jonge leeuwen het niet onder de markt tegen de Portugezen. Sporting kreeg tot tweemaal toe de kans om al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Daarna ving de ploeg van coach McAndrew de tegenstander hoger op en gaf het amper nog kansen weg.

De enige noemenswaardige kans was voor Graham Burke, die een vrijschop recht in de armen van de goalie trapte. Aan de overkant moest Watkins zich vlak voor de onderbreking gewonnen geven, maar de tegentreffer werd afgevlagd voor buitenspel.

De ban werd gebroken in de 2e helft door Burke vanop de stip. Sporting dwong verlengingen af nadat Watkins onoordeelkundig uitkwam op een vrijschop.

Die verlengingen waren amper een minuut ver toen Callum Robinson, die een impressionant tornooi speelde, Jack Grealish bediende aan de tweede paal. De jonge Ier, amper 17 lentes jong, hield het hoofd koel.

Nog in de eerste verlenging werd de wedstrijd definitief beslist. Samir Carruthers strafte zwak uitverdedigen genadeloos af.

Villa v Chelsea 2-0

Tegenstander in de finale was Chelsea, dat in de halve finales stadsgenoot Arsenal uitschakelde. De Blues maakten meteen indruk. Watkins redde al vroeg in de wedstrijd enkele malen de meubelen. Chelsea bleef levensgevaarlijk in de omschakeling, maar het kwam maar niet tot scoren.

Als je niet scoort, krijg je meestal het deksel op de neus. Twee minuten in de 2e helft ging de bal op de stip nadat een Chelsea-verdediger Robinson à la Nathan Baker op Suarez haakte in de 16. Burke bleef opnieuw kalm.

Villa behield de bovenhand in de partij. Carruthers zag een afstandsschot over getipt door goalie Beeney. In de slotfase werd de partij in een definitieve plooi gelegd na een nieuwe elfmeter van Burke.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s