Man Utd verzilvert 20e landstitel

Na het verlies van buur City kon Manchester United maandagavond het kampioenschap definitief beslissen. En daar had het maar een halfuurtje voor nodig…

Het werd al snel duidelijk dat Aston Villa de ongelukkige gast van dit feestje zou worden. Er waren amper 90 seconden weggetikt of Robin Van Persie tikte de openingstreffer reeds tegen de touwen.

Het zou een ware Blitzkrieg worden. Op het kwartier verdubbelde Van Persie de score met een wereldgoal op aangeven van Wayne Rooney en in de 33e minuut maakte de Nederlander er zelfs een loepzuivere hattrick van.

Toch had de partij er met een beetje meer geluk heel anders kunnen uitzien voor de mannen van Paul Lambert. Net voor de 2-0 glipte Christian Benteke na een snelle counter door de verdediging, maar stelde de jonge Belg zijn vizier net iets te hoog af.

Na de onderbreking – weliswaar nadat de thuisploeg wat gas terug had genomen – voetbalden the Villans goed mee en kreeg het zelfs nog de beste kansen.

Eerst stond Van Persie zijn doelman op de doellijn bij en daarna behoedde De Gea zijn ploeg tot tweemaal toe van een tegentreffer op een lage schuiver van Benteke en een afstandsschot van de sterk ingevallen El Ahmadi.

Hoewel het resultaat niet opperbest was, kan Villa heel wat positieve punten meenemen naar de levensbelangrijke zespuntenmatch tegen Sunderland aanstaande maandag.

Dit bericht werd geplaatst in Match Day. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s